PESKÜTAN ÇORBASI


PESKÜTAN ÇORBASININ HAZIRLANIŞI

Malzemeler
bir kase kadar peskütan
iki yemek kaşığı un
bir kase haşlanmış yeşil mercimek
bir kase haşlanmış aşurelik buğday (yarma)
arzuya göre kıyma ya da et susuyula yapılırsa daha güzel olur
bir tane kuru soğan
sokarıcı için : nane  kurusoğan tereyağ ve zeytinyağı
Yapılışı:
Derin bir tencereye haşlanmış buğday ve yeşil mercimek koyulur. Üzerine varsa et suyu, lezzetinin artması için haşlanmış parça et  koyulur.  Altı yakılmadan önce peskütan ve un koyulur. Üzeri örtülecek kadar su eklenir. Altı yakılır. Karıştırlarak topaklanması önlenerek kaynatılır. Çorba kıvamını alır.  Eğer kıvamı koyu olursa su ya da et suyu koyularak kıvamı açılabilir yani daha az yoğun hale getirilir.
5 dk kadar kaynadıktan  peskütan çorbası için sonra sokarıca geçilir. Tavaya zeytin yağı ve tereyağı koyulur. Küçük küçük soğanlar doğranıp tavaya eklenir. Soluncaya kadar soğanlar çevirilir. Sonra da nane eklenir. Çorbanın daha lezzetli olması için sos gibi yapılan sokarıç çorbaya eklenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder