MADIMAK YEMEĞİ


MADIMAK YEMEĞİ'NIN HAZIRLANIŞI


                                                                    MALZEMELER
  • 1 kg madımak
  • 200 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 fincan bulgur
  • 2 soğan
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı
 Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alarak ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzün ve soğanları soyup yemeklik şeklinde doğrayın. Tereyağına soğanları pembeleşene kadar kavurun ve kıyma ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Salça ve sekiz su bardağı su ekleyip kaynatın. Madımak ilave edip 10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 25-30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin. 



                                                                  Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder